29.07.2017 г.

Моите панирани чушки

През летните дни обичам да приготвям ястия със сезонни зеленчуци. Много любими са ми панираните печени чушки, но ги приготвям отвреме- навреме, защото пържената храна не е за предпочитане.
В онлайн пространството намерих множество рецепти за панирани чушки. Най ми допаднаха от "Веселият готвач" и  от "Kulinar.bg". От тези две рецепти +  прочетеното   и в други кулинарни сайтове, обединих от всичко по малко 😊 и се получи   лесна рецепта. Всяка домакиня   си преценява колко порции иска да приготви.

Необходими продукти:
- печени чушки. 
-яйца.
-брашно.
-олио.
Печените чушки се обелват. Яйцата се разбъркват в отделен съд, плитка чиния или тавичка. Аз лично слагам в тях и малко сол. Брашното е в друга чиния. Загрява се олио в тигана. Всяка чушка се овалва  първо в брашно, след това- в разбитите яйца (ако е за 1-2 порции- достатъчно е само 1 яйце, но зависи колко чушки ще се панират за тези 1-2 порции. Ако не достигне 1 яйце разбийте още 1 или повече) и се пържи в горещото олио до златисто. Сервират се топли.
Да Ви е сладко!

 Ето това е моя резултат:

Вили

Няма коментари:

Публикуване на коментар